Leker fra Libero kampanjen og babyhjem i Astrakhan, Russland

Nå har jeg vært på postkontoret og hentet alle gavene som dere har gitt via Libero koder og Libero kampanjen for en stund tilbake. Disse lekene pakkes sammen med klær og sengetøy som sendes til et babyhjem i Astrakhan, Russland. Astrakhan ligger sør i Russland og grenser til det Kaspiske hav. Der bor det 110 barn i alderen 0 til 4 år. Barnehjemmet har lenge hatt et stort behov for klær, leker, håndklær og sengetøy.
Flere av barna her er født med CP - Cerebral Parese - som er en betegnelse for mange forskjellige skader som hjernen kan få før den er ferdig utviklet.

Skaden som fører til cerebral parese kan oppstå mens barnet ligger i magen til moren, under fødselen eller i løpet av de første 3 årene barnet lever. En person med cerebral parese har rare og uvanlige bevegelser. Mange er lamme eller svake i deler av kroppen. Musklene er anspente og stive (spastiske), også når personen sover. Ofte er albuene og hendene bøyd og holdes tett inntil kroppen. Ansiktet gjør grimaser, og det rykker i armer og bein uten at den syke kan kontrollere det. Men det er stor forskjell på barn med cerebral parese. Noen er bare litt klønete når de springer, eller kanskje de har vanskeligheter med å gjøre små, nøyaktige bevegelser. Andre har så store lammelser eller så store rykninger i kroppen at de må sitte i rullestol. Noen med celebral parese har også epilepsi. Noen er psykisk utviklingshemmet. Men de fleste med cerebral parese har normal intelligens og normal psykisk utvikling. (utdrag fra lommelegen.no)

I og med at det er både friske barn og barn med CP på babyhjemmet, har styreren på dette babyhjemmet som vi sender lekene til bedt spesielt om pedagogisk riktige leker, så her kommer lekene veldig til nytte. Mange hjerter vil glede seg, og barna får stimuli og utvikle seg!

Her er noen bilder av det jeg har pakket oppi esken som skal sendes til babyhjemmet i Astrakhan:


Hjemmestrikkede sokker og votter som kommer veldig godt med til vinteren


Mange kjekke leker som barna kan utforske, leke med og kose seg med


Vi begynner allerede nå å forberede oss på vinteren, og sender varme klær til barna


Sengetøy og badehåndklær trengs også hele tiden, da det gamle blir slitt av hyppig bruk og vask

Tusen takk til alle dere som har bidratt med Libero koder, og for alle klær og leker dere har levert hos kontaktpersonene i Varme Små Hjerter. En spesiell takk til de som har donert disse klærne og lekene i Sandnes/Jæren! :)

Kilder: www.lommelegen.no

Skrevet av: Katrine - korrespondent


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Varme Små Hjerter

Varme Små Hjerter

0, Trondheim

Vi kjemper for en verden hvor barn ikke fryser, går sultne eller ikke har noen plass å bo. På tre måneder halp vi over 19 000 barn, og du kan enkelt bidra til at vi kan hjelpe enda fler! Nå støtter vi over 60 000 barn og unge i 33 forskjellige land! Vi sender baby-og barneutstyr til barnehjem/babyhus/fødeavd flere steder i Øst-Europa, Afrika, Asia og Sør-Amerika. I tillegg driver vi et barnesenter i Uganda, hvor det kommer opp mot 800 barn og unge hver éneste dag. Her kan dere følge oppdateringer, lese historier, få et innblikk i hvordan vi jobber og les om kommende prosjekter! Støtt oss gjerne ved å donér et valgfritt beløp til vår giverkonto: 4266.15.37188! Vårt regnskap holdes offentlig, og 100% av innsamlede midler går til riktig formål! www.varmesmahjerter.no www.facebook.com/varmesmahjerter

Kategorier

Arkiv

hits