Babyhjemmet i Siauliai - Litauen

Siauliai er den fjerde største byen i Litauen og ligger nord-øst i Litauen.

Her ligger det et babyhjem som Varme Små Hjerter støtter med klær og leker. I babyhjemmet bor det 60 småbarn i alderen 0 - 5 år, fordelt på 5 avdelinger. Den minste avdelingen tilhører babyer under 1 år, 2 avdelinger er for 1-2 åringer og 2 avdelinger er for 2-5 åringer. 

Jeg fikk kontakt med dette babyhjemmet i februar i år, og var så glad for å ha funnet et babyhjem, da vi i Varme Små Hjerter allerede da oppdaget at lagrene våre ble fulle av mye fint babytøy som ble donert til oss - og fordelen var at babyhjemmet ligger i Europa, så da fikk vi sendt dobbelt så mye for samme pris som om vi skulle sendt til land utenfor Europa. 

Babyhjemmet har eksistert i over 40 år og er et godt hjem for de små barna, som blir elsket og tatt hånd om av et stort team med mennesker som blant annet er utdannet som leger, sykepleiere, logopeder, fysioterapeuter og kokker. Her jobber de med å behandle og forebygge sykdom hos barna, tidlig rehabilitering ved utviklingsforstyrrelser, tidlig utdannelse (pedagogikk) og sosial rehabilitering. Det er viktig for de ansatte på babyhjemmet og gjøre det hjemmekoselig for barna. Dette er fagfolk som forstår og føler barnas helsetilstand, individuelle behov og evner. Men til tross for deres flotte arbeid med barna, kan ingenting erstatte det som er viktigst for barna - en familie. Derfor jobber de veldig aktivt med et mål - å finne et ekte hjem og familie til barna. De lykkes med å finne foster- eller adoptiv foreldre til de fleste barna, og ingenting gleder dem mer.

Her er det et bilde av den minste gruppa med babyer under 1 år:

Når barna får klær av Varme Små Hjerter blir de glade og forventningsfulle:

Jeg har god kontakt med styreren av babyhjemmet, og hun sender gladelig bilder til meg. 

Jeg fikk en koselig påskehilsen i april, da noen av barna hadde kledt seg ut som påskeharer:Jeg takker så mye til alle dere som har donert klær til Varme Små Hjerter, og spesielt til alle dere i Rogaland og Sandnes/Jæren området. 

Skrevet av Katrine - korrespondet i Varme Små Hjerter 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Varme Små Hjerter

Varme Små Hjerter

0, Trondheim

Vi kjemper for en verden hvor barn ikke fryser, går sultne eller ikke har noen plass å bo. På tre måneder halp vi over 19 000 barn, og du kan enkelt bidra til at vi kan hjelpe enda fler! Nå støtter vi over 60 000 barn og unge i 33 forskjellige land! Vi sender baby-og barneutstyr til barnehjem/babyhus/fødeavd flere steder i Øst-Europa, Afrika, Asia og Sør-Amerika. I tillegg driver vi et barnesenter i Uganda, hvor det kommer opp mot 800 barn og unge hver éneste dag. Her kan dere følge oppdateringer, lese historier, få et innblikk i hvordan vi jobber og les om kommende prosjekter! Støtt oss gjerne ved å donér et valgfritt beløp til vår giverkonto: 4266.15.37188! Vårt regnskap holdes offentlig, og 100% av innsamlede midler går til riktig formål! www.varmesmahjerter.no www.facebook.com/varmesmahjerter

Kategorier

Arkiv

hits